Pastoral

Naša župa okuplja mnogo živih i aktivnih zajednica:

      – Biblijska kateheza za odrasle

      – Mladi sv. Leopolda

      – Ministrantska skupina

      – Misijska grupa

      – Karitas

      – Zborovi: Sv. Leopold Bogdan Mandić, Fala, Leopoldove lučice.

Dolje se nalaze detaljnije informacije o svim ovim zajednicama. Odaberi jednu, pridruži se i pomogni nam graditi živu Crkvu.

Biblijska kateheza za odrasle – Tko ne poznaje Pisma, ne poznaje Krista”, izjava je sv. Jeronima kojom je htio naglasiti izuzetnu važnost čitanja, ne SMS-ova, mail-ova, pošte, već Svetog Pisma. To je Pismo koje nam je Bog poslao. Pridružite nam se u dubljem upoznavanju Krista kroz Božje riječi. Susrete održavamo svake srijede nakon večernje Mise.

Mladi sv. Leopolda – Svi srednjoškolci i studenti su pozvani pridružiti nam se na našim susretima. Ima ondje molitve, diskusije, predavanja, pjesme, igranja, fine klope i najvažnije, odličnog društva. Vidimo se u petak u 20:00h.

Misijska grupa – Svoje susrete imamo nedjeljom u 15:00h, a često organiziramo akcije za pomoć onim najpotrebitijima. “Bijah gladan nahraniste me, bijah žedan napojiste me.”

Karitas – “Što god učiniste jednom od moje najmanje braće, meni učiniste.” Želimo pomoći ljudima koji su u potrebi i to ne samo materijalnoj. Osim povremenih susreta koje najavljuje župnik, pred snažna liturgijska vremena (Božić, Uskrs) održavamo radionice na kojima tematski izrađujemo razne predmete pomoću koji prikupljamo novac (pakete) za one potrebne. Ako želite pomoći ili znate nekoga tko je u potrebi pridružite nam se u želji i konkretnom nastojanju da im se pomogne.

ZBOROVI:

Zbor svetog Leopolda Bogdana Mandića S osnutkom naše župe osnovan je i Župni zbor. Iako se najviše pripremamo za nedjeljnju Euharistiju volimo zapjevati u svim prilikama. Svi koji imaju sluha i žele dvostruko moliti slobodni su pridružiti nam se na probama koje održavamo četvrtkom u 20:00 u Pastoralnome centru.

Zbor Fala – Djeluje od kolovoza 2014. godine. Zbor je mješoviti što ne samo da podrazumijeva da broji muške i ženske članove, njih ukupno 20, već i sve dobne uzraste. Članovi se sastaju jednom tjedno, najčešće petkom u 18:30 u Pastoralnom centru župe. Da bi bio dio zbora Fala nije važno kako pjevaš, nego zašto pjevaš. Važno je da osjećaš i širiš radost jer kad dođeš pred Gospodina i kažeš: “Evo me Bože, ja sam pjevao.”, On će reći: “Znam, plesao sam.”

Leopoldove lučiceMi smo najmlađi i najslađi zbor naše župe. Jako volimo pjevati našem prijatelju Isusu. Mogu nam se pridružiti svi mališani od vrtića, ali i oni malo veći do srednje škole. Svoje probe imamo svake subote u 12:ooh. Vidimo se. 🙂